فوتونیک
این وب سایت در جهت آموزش و یادگیری هر چه بهتر و بیشتر رشته مهندسی برق الکترونیک در زمینه های الكترونیك و قدرت و...راه اندازی شده و از دوستان علاقمند دعوت به همكاری میكند.طبیعی است که این وبلاگ کمی ها و کاستی های زیادی دارد لذا از دانشجویان عزیز که مایل به همکاری هستند دعوت به همکاری میشود این وبلاگ فقط برای آموزش و کمک به شما دوستان برای یاد گیری مطالب درسی درست شده است پس وبلاگ ما را به دوستانتان معرفی کنید.

ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 57406
تعداد مطالب : 31
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


پايه و اساس رشته فوتونيك بر روي دو مبحث الكترونيك و فتو نيك بر مي گردد و به استفاده مدارات فوتوني (مداراتي كه به جاي الكترون از فوتون استفاده مي شود) در وسايل الكترونيكي مانند رادارها ، فيبرهاي نوري و ... توجه دارد. فوتونيك در ايران رشته تقريبا نوپايي است.

در اين علم آنچه نقش اساسي را بر عهده دارد بر هم كنش نور (فوتون) و ماده است در حالي كه در علم الكترونيك نقش اصلي بر عهده ي برهم كنش الكترون و ماده است. لذا با توجه به اينكه فوتون از نظر بر هم كنش با ماده هزاران برتري نسبت به برهم كنش الكترون با ماده دارد هر روزه شاهد نشانه هاي اين برتري در عرصه ي فناوري هاي نوين هستيم، به طوري كه با رونق علم فوتونيك در اوايل دهه ي ۱۹۸۰، رفته رفته سهم علم الكترونيك در فناوري و زندگي ما كاهش مي يابد. ليزر، فيبر نوري، نيمه هادي­ها و نانو فوتونيك از جمله مباحث مطرح در اين رشته است.

از جمله موضوعات مطرح در اين رشته مي توان به موارد زير اشاره كرد:

- ساخت، توسعه و مطالعات بر روي ليزرهاي مختلف با طول موج و توان هاي متفاوت

- بكارگيري ليزرهاي ساخته شده و خريداري شده در طرح هاي مختلف.

- مطالعه و توسعه پايه اي در اپتيك كوانتومي مطالعه و توسعه فيزيك نيمه هادي در جهت مطالعه انواع ليزرهاي نيمه هادي و ساخت آنها

- مطالعه برروي آشكار سازهاي نيمه هادي

- مطالعه و ساخت فيبرنوري و بررسي كاربردهاي فيبر در جهت رفع مشكلات مخابراتي كشور

- مطالعه و پژوهش در زمينه نانوفوتونيك به منظور رسيدن به تكنولوژي قطعات ديجيتالي فوتوني و نهايتاً پردازنده هاي فوتونيكي

دروس امتحاني آزمون كارشناسي ارشد اين رشته زبان عمومي و تخصصي، الكترومغناطيس، مكانيك كوانتومي، الكترونيك و فيزيك مدرن هر يك با ضريب 1 مي باشد. داوطلبان اين رشته بيشتر داراي مدرك كارشناسي فيزيك و بعضاًَ از رشته برق مي باشند. نكته جالب توجه در آزمون اين رشته، درصد پايين رتبه هاي برتر اين رشته در درس الكترونيك است كه بايد مورد توجه علاقه مندان اين رشته قرار گيرد زيرا همانطور كه مي دانيد نمرات بالا در دروسي كه ديگران نمره پاييني دارند تاثير زيادي در افزايش نمره كل دارد.

دانشگاه آزاد اسلامي تاكنون در اين رشته پذيرش نداشته است و پذيرش دانشگاه هاي دولتي نيز به اين شرح است: دانشگاههاي شهيد بهشتي (20 نفر)، كرمان(3نفر)، علم و صنعت(6نفر)، گيلان(7نفر)، سمنان(5نفر) و مركز علوم و تكنولوژي كرمان (6 نفر). از اين تعداد 36 نفر در دوره هاي روزانه و 11 نفر نيز به صورت شبانه پذيرش مي شوند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







+ نوشته شده در پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:,ساعت 8:58 توسط یاسر خالقی |